Criatures / Diari ARA: Foodnelis un joc educatiu sobre cuina i alimentació

 


Enllaç noticia: https://criatures.ara.cat/infancia/Nou-educatiu-sobre-cuina-alimentacio_0_1687631421.html


Nou joc educatiu sobre cuina i alimentació

Condis i Kidnelis creen un joc educatiu sobre cuina i alimentació que ensenya als nens a preparar plats bons i senzills amb la família

Els responsables de la marca Kidnelis de Sabadell i la firma catalana Condis Supermercats han creat Foodnelis, un nou joc educatiu sobre cuina i alimentació que ensenya als infants a preparar plats bons i senzills amb la família. El joc, pensat per a criatures de més de 7 anys, ofereix una vintena de receptes saludables i unes instruccions adaptades al coneixement d’aquestes edats. 
Foodnelis està supervisat per un equip de pedagogs, ja que a més d’ensenyar a cuinar també aporta el vocabulari bàsic gastronòmic en català –com salpebrar, fer xup-xup, tallar a la juliana, etc.– amb un detallat glossari en català. El cuiner i dissenyador Pep Pujol; el creatiu gastronòmic Ivan Merino, de Biscuits Barcelona, i Marta Alsina, de Foods and Mambo, han fet l’assessorament a l’hora d’elaborar les receptes, amb ingredients que es poden trobar als supermercats Condis. 

“És un joc per descobrir i gaudir el món de la cuina des de ben petits, però a més, aporta altres valors, com la comprensió lectora, el reforç de l’escriptura, el joc en família, el treball en equip i, a més, promou els hàbits saludables en l’alimentació, una assignatura molt necessària avui en dia”, destaca l’educadora infantil Neus Salomó, coimpulsora del joc juntament amb l’emprenedor Joan Reixach, tots dos, socis de Kidnelis. A més de les receptes, Foodnelis incorpora un bloc, un llapis i una goma perquè la canalla escrigui la llista d'anar a comprar, conegui nous ingredients i s’organitzi el temps per elaborar la recepta

El joc, amb assessorament de cuiners i pedagogs experts, es troba als supermercats de la cadena i també en papereries i botigues de joguines
UN JOC 100% VALLESÀ 

Elaborat 100% al Vallès Occidental (Condis té la seu central a Montcada i Reixac i Kidnelis, a Sabadell), Foodnelis ja es pot trobar a uns 200 punts de venda a Catalunya. Actualment el joc s’ha fet en català, però Reixach detalla que estan “estudiant la possibilitat de traduir-lo a altres idiomes per a la seva comercialització a l’estat espanyol i l’estranger”. 

Des de Kidnelis s’aposta pel talent local i per la creativitat. En l’elaboració de Foodnelis han participat experts en cuina, dissenyadors, fotògrafs, il·lustradors, impremtes, pedagogs, psicòlegs i filòlegs, entre altres, de Sabadell. Kidnelis és una empresa d’emprenedors amb una fort compromís amb el tercer sector i amb la Responsabilitat Social Corporativa (RSC). De fet, ha tornat a comptar amb la col·laboració dels treballadors amb discapacitat psíquica del centre ocupacional Xalest i de CIPO, tots dos de Sabadell. Aquestes persones s’encarreguen dels manipulables de les capses (Xalest el manipulable petit i CIPO el retractilat gros i la preparació logística), com ja havien fet amb altres jocs de la casa. 

Com a oferta promocional de llançament, totes les capses de Foodnelis inclouen de regal un codi de descàrrega gratuïta de l’app de Kidnelis, un joc educatiu que promou la lectoescriptura en infants majors de 6 anys d’una manera molt divertida i original. Es tracta d’una aplicació dissenyada per DauApps, també de Sabadell, que es pot descarregar tant per al sistema operatiu Android com per a iOS. 

Comentaris

Entrades populars